on balıklı makarna tarifi, sağlıklı ve hızlı bir akşam yemeği alternatifidir. Omega-3 yağ asitleri içeren ton balığı, makarna ve taze malzemelerle bir araya gelerek lezzetli bir yemek sunar. Kolay adımlarla, bu deniz ürünü lezzetini sofranıza taşıyın.

Ton Balıklı Makarna Malzemeleri

350 gram makarna

1 kutu konserve ton balığı

1 büyük soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızı biber

Yarım limonun suyu

Bir börekten daha fazlası: Her evde olan malzemelerle Peynirli Gül Böreği tarifi Bir börekten daha fazlası: Her evde olan malzemelerle Peynirli Gül Böreği tarifi

Tuz ve karabiber (zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

1 yemek kaşığı taze doğranmış maydanoz

İlk adımımız makarnayı pişirmek olacak. Büyük bir tencerede su kaynatın ve içine biraz tuz ekleyin. Makarnayı ekleyip, paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Makarna aldığından biraz daha sert olacak şekilde pişirin, çünkü sonraki adımda sosla birlikte daha fazla pişecektir.

Bu adımda lezzetli ton balığı sosunu hazırlayacağız. Soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve sarımsakları ezin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyerek yumuşayana kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Tavada kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine konserve ton balığını ekleyin. Ton balığı tanelerini çatal yardımıyla ezmeden, hafifçe karıştırarak pişirin. Daha sonra kırmızı biberi ekleyin ve sosunuzun renk ve baharat seviyesini ayarlayın. Tuz ve karabiberle sosunuzu lezzetlendirin.

Makarnalarınız haşlandıktan sonra, suyunu süzün ve hemen ton balığı sosuyla karıştırın. Sosun makarnaya iyice nüfuz etmesi için tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Ardından limon suyunu ekleyerek sosun ferahlatıcı bir dokunuş kazanmasını sağlayın.

Ton balıklı makarna artık servise hazır! Üzerine taze doğranmış maydanoz serperek servis yapabilirsiniz. Makarnanın lezzetini daha da artırmak için yanında bir dilim limonla servis yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi