Sabah kahvaltıları ve çay saatleri için hızlı ve pratik bir tarif arıyorsanız, mayasız poğaça tam size göre. Bu lezzetli poğaçalar, kolay yapımı sayesinde mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu tarifi hemen deneyin!

Mayasız poğaça, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal bir tariftir. Bu tarifle, kısa sürede yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapabilir, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. İşte kolayca uygulayabileceğiniz mayasız poğaça tarifi.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratın. Bu tarif sayesinde, sabah kahvaltılarınız ve çay saatleriniz için hızlı ve lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım mayasız poğaça yapımı.

Malzemeler:

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un

İçi için: Beyaz peynir, kaşar peyniri veya patates püresi (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Fırınınızı 180 dereceye ısıtın ve fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
Bir karıştırma kabında yoğurt, sıvı yağ ve 1 adet yumurtayı çırpın. Üzerine tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyin. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına iç harcınızı (peynir veya patates püresi) koyup, kenarlarını kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.
Poğaçaları fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Dilerseniz üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Püf Noktaları:

Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalı, gerekirse un miktarını ayarlayabilirsiniz.
İç harcı hazırlarken peynirin içine ince doğranmış dereotu veya maydanoz ekleyerek poğaçalarınıza ekstra lezzet katabilirsiniz.
Poğaçaları daha da çıtır hale getirmek için üzerine sürülen yumurta sarısına bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz.

Servis Önerisi:

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Sıcak sıcak servis yaparak yanında demli bir çay ile kahvaltı veya çay saatlerinizi taçlandırabilirsiniz. Afiyet olsun!