Damla çikolatalı kurabiye, çocuklar ve yetişkinler tarafından sevilen ev yapımı tatlılardan biridir. Bu tarif ile kurabiyelerinizi nasıl daha lezzetli ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğinizi öğreneceksiniz.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz damla çikolatalı kurabiye tarifi, ani gelen misafirlerinizi memnun etmenin yanı sıra, çocuklarınıza sağlıklı atıştırmalıklar sunmanızı sağlar.

Fırından yeni çıkmış sıcacık bir damla çikolatalı kurabiye kim istemez ki? Bu basit ve etkili tarifle, herkesin beğenisini kazanacak kurabiyeler yapabilirsiniz.

MALZEMELER

250 gram margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

Üzeri için;

İzmir'in damak çatlatan lezzeti: Tatlı anlarınıza renk katacak Kardelen Tatlısı tarifi İzmir'in damak çatlatan lezzeti: Tatlı anlarınıza renk katacak Kardelen Tatlısı tarifi

Damla Çikolata

TARİF

Uygun bir kap içerisine aldığımız oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ile iyice krema kıvamına getirelim.
Ardından un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Kontrollü şekilde unumuzu da ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
Hamurumuzu dolapta yaklaşık bir yarım saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp üzerine damla çikolatası veya kurabiye çikolatası koyalım.
Damla çikolatalı kurabiyelerimizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Üzeri çok az pembe olurken çıkaralım.

Bu basit damla çikolatalı kurabiye tarifi ile evde harikalar yaratabilirsiniz. İster çay saatinde, ister özel günlerde misafirlerinize sunabileceğiniz bu kurabiyeler, tadıyla herkesi büyüleyecek. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli tarifi deneyin!

Editör: Haber Merkezi