Misafirlerinizi şaşırtacak lezzette bir tatlı mı arıyorsunuz? Kolay ve pratik kazandibi tarifi tam size göre! Süt, nişasta ve şekerin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tatlı, mutfağınızda harikalar yaratacak. İşte detaylar...

Kazandibi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlı, tüm ailenizin favorisi olacak. Geleneksel Türk mutfağının bu eşsiz lezzetini denemek için tarifimize göz atın.

Tatlı krizlerine son verecek nefis bir tarif ile karşınızdayız. Kolay ve pratik yapımı ile dikkat çeken kazandibi, mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tatlı, misafirlerinizin de favorisi olacak.

MALZEMELER

4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
15 gr margarin
1 çay bardağı file badem

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Tepsi için

15 gr margarin
3 çorba kaşığı tozşeker

TARİF

Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklinde dilimleyin.

Bu nefis kazandibi tarifi ile mutfağınızda geleneksel bir lezzet yaratabilirsiniz. Kolay yapımı ve lezzeti ile dikkat çeken bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak. Süt, nişasta ve şekerin mükemmel uyumuyla hazırlanan kazandibi, tatlı krizlerinize son verecek. Afiyet olsun!