İrmiğin hoş dokunuşu ile hazırlanan bu kolay irmikli kurabiye tarifi, hem pratik hem de ağızda dağılan bir lezzet sunuyor.

Misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir tatlı arıyorsanız, irmikli kurabiye tam size göre! İşte adım adım hazırlanışı ve püf noktaları...

İrmiğin verdiği benzersiz dokunuşla hazırlanan bu irmikli kurabiye, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. İşte kolay tarifi...

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

İRMİKLİ KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Üzeri İçin:
1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

İşte irmikli kurabiye yapmak bu kadar basit!

Bu kolay ve lezzetli irmikli kurabiye tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zamanın her dakikası keyif dolu olacak. Hem çay saatlerinizi şenlendirecek hem de misafirlerinizden tam puan alacak bu tarif, tatlı krizlerinizin de çözümü olacak. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!