Evde pastane tadında poğaça yapmaya ne dersiniz? Katmer poğaça tarifimiz ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Bu tarif, hem kolay hem de oldukça lezzetli sonuçlar veriyor.

Kat kat lezzeti ve tereyağının eşsiz uyumu ile katmer poğaça, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte adım adım katmer poğaça yapımı!

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, misafirlerinizin bayılacağı katmer poğaça tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif ile herkes poğaça yapabilir!

Bu kolay ve pratik katmer poğaça tarifiyle, evinizde çıtır çıtır poğaçalar yapın. Ağızda dağılan bu lezzet, tüm ailenizi mutlu edecek!

Malzemeler:

1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
2 çay kaşığı toz şeker
1 paket instant maya (ya da 1 yemek kaşığı kuru maya / yarım paket yaş maya)
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Arası için:

75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir (isteğe göre maydanoz eklenebilir)

Tarif:

Uygun bir kabın içerisine su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve instant mayayı alarak güzelce karıştırın.
Un ve tuzu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru mayalandırmadan şekil verme aşamasına geçin. Hamuru tezgaha alarak 8 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirin.
Bir bezeyi unlanmış tezgaha alarak merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açın. Üzerine tereyağı sürün.
Diğer bezeleri de aynı şekilde açarak tereyağı sürerek üst üste dizin. Son bezeyi yerleştirdiğinizde yağ sürmeyin.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Üst üste dizilmiş hamuru fazla ezmeden ellerinizle biraz büyütün. Ardından merdane ile 60-70 cm çapında büyütün.
Pizza dilimi gibi dilimleyin ve geniş kısmına iç malzemeyi koyarak sigara böreği sarar gibi sarın.

Sardığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. 15 dakika tepside mayalanmasını bekleyin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

Ev yapımı katmer poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha da özel hale getirebilirsiniz. Bu lezzetli poğaçalar, görüntüsü ve tadıyla herkesin beğenisini kazanacak. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu kolay tarifi deneyin. Her lokmada ağızda dağılan bu yumuşacık poğaçalar, ev yapımı lezzetlerin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatacak. Mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!