Yoğurtlu kurabiye tarifi ile çay saatlerinize pastane tadında bir lezzet katın. Adım adım tarif ve püf noktalarıyla başarılı sonuçlar alın.

Yoğurtlu kurabiye tarifi ile çay saatlerinize mis kokulu kurabiyeler hazırlayın. Portakal kabuğu rendesi ile aromalanan yoğurtlu kurabiye, yumuşacık ve lezzetli bir tat. Pastane tadında yoğurtlu kurabiye nasıl yapılır?

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Yoğurtlu kurabiye tarifi ile çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Sıvı yağ ve tereyağın buluştuğu, yoğurtla birleşince vazgeçilmez bir lezzet haline gelen yoğurtlu kurabiye, pratik ve lezzetli bir seçenek. Pastane usulü yoğurtlu kurabiye nasıl yapılır? İşte tarif.

YOĞURTLU KURABİYE:

MALZEMELER

1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana karıştırın. Daha sonra üzerine erimiş tereyağını, sıvı yağı ve yoğurdu ilave edin.

Güzelce harmanladıktan sonra vanilya, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek homojen kıvamlı bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.