Misafirlerinizi mest edecek, lezzetiyle büyüleyen mısır unlu poğaça tarifi ile tanışın. Mısır ununun kattığı enfes tat, bu poğaçayı herkesin favorisi haline getiriyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi denemek için daha fazla beklemeyin!

Kahvaltı sofralarınıza yeni bir tat katacak mısır unlu poğaça tarifi ile tanışın. Mısır ununun enfes aroması ve peynirin mükemmel uyumu, bu poğaçayı vazgeçilmez kılacak. Pratik ve lezzetli bu tarifle, misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun!

Misafirlerinizi şımartacak, çay saatlerinize renk katacak bir tarif arıyorsanız, mısır unlu poğaça tam size göre. Hem kolay hem de lezzetli bu poğaça, mısır ununun eşsiz tadıyla sofralarınızı şenlendirecek. Hemen deneyin ve bu lezzetin tadını çıkarın!

Malzemeler

Hamuru İçin:

3 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz

İçi İçin:

100 gr beyaz peynir

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı

Hamurun Hazırlığı:

Uygun bir yoğurma kabına oda sıcaklığına gelmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, birinin sarısını üzeri için ayırdığınız 2 adet yumurta, tuz, mısır unu, un ve kabartma tozunu alın.
Tüm malzemeleri homojen olana dek karıştırın ve ele yapışmayan ancak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru Şekillendirme:

Toparladığınız hamuru tezgaha alın ve bıçakla 4 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı elinizle rulo yaparak bezelere ayırın.
Bezeleri yuvarlayıp ardından bir miktar genişletin.
Genişlettiğiniz hamurların içerisine peynirli iç harcını ilave edin.
Hamuru kapattıktan sonra son bir şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Üzeri İçin:

Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını güzelce sürün.
İsteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpin.
Poğaçaların güzel kabarması için üzerine çizikler atın.

Pişirme:

Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirin.

Servis:

Sürenin sonunda fırından çıkarıp afiyetle tüketin.

Bu eşsiz mısır unlu poğaça tarifiyle mutfakta geçireceğiniz zaman, size ve sevdiklerinize keyifli anlar yaşatacak. Pratik, lezzetli ve herkesin beğenisini kazanacak bu poğaçalar, misafirlerinizden tam not alacak. Afiyet olsun!