Evde pişireceğiniz bu enfes tavuk tarifiyle, restoran kalitesinde yemekler hazırlamaya hazır olun. İster özel bir akşam yemeği için, ister sıradan bir günü özel kılmak için bu tarif, her sofraya uyum sağlayacak.

Misafirlerinize sunabileceğiniz, ailenizle keyifle yiyebileceğiniz bu kolay ve lezzetli tavuk tarifi, herkesin beğenisini kazanacak. Ev yapımı bu tarif ile tavuk pişirmek hiç bu kadar kolay ve eğlenceli olmamıştı!

Tavuk, herkesin severek yediği ve pişirmesi kolay bir ana yemek seçeneği. Siz de bu adım adım anlatılan tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tavuk yemeği yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

1 adet tam tavuk
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tuz

TARİF

Tavuğu yıkayın ve süzün.
Temiz bir iple butlarını bağlayın.
Tüm diğer malzemeleri karıştırın.
Karışımı tavuğun her yerine sürün.
Fırın poşetine koyun ve poşetin ağzını sıkıca bağlayın.
Poşetteki tavuğu 1 saat kadar dolapta bekletin.
Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtın.
Beklettiğiniz tavuğu dolaptan çıkartın ve fırına koyun.
40 dakika kadar pişirin.