Sağlık sektöründe sarsıcı bir skandalla gündeme gelen Ayşe Müzeyyen Yurtoğlu, Güney Hastanesi’nin sahibi olarak biliniyor. Özellikle "yenidoğan bebek çetesi" soruşturması kapsamında adı geçen Yurtoğlu, iddialarla dolu bir sürecin merkezinde yer alıyor. Peki, Müzeyyen Yurtoğlu kimdir ve hangi hastanenin sahibidir?

İbrahim Kaboğlu kimdir? İstanbul Barosu'nun yeni başkanı kaç yaşında, nereli? İbrahim Kaboğlu kimdir? İstanbul Barosu'nun yeni başkanı kaç yaşında, nereli?

Müzeyyen Yurtoğlu Kimdir?
Ayşe Müzeyyen Yurtoğlu, Güney Hastanesi'nin sahibidir. Adı, yenidoğan bebek çetesi olarak adlandırılan soruşturma kapsamında yer aldı. Soruşturmada, bebek acil hastalarının yenidoğan yoğun bakım ünitelerine usulsüz sevk edilmesi ve haksız kazanç sağlandığı öne sürüldü. İddialara göre, bu skandal sırasında 12 bebek hayatını kaybederken, 3 bebek de yaralandı.

Ayşe Müzeyyen Yurtoğlu’nun Hastanesi ve Skandal Konuşmaları
Ayşe Müzeyyen Yurtoğlu'nun sahibi olduğu Güney Hastanesi, şüpheli bebek ölümleriyle gündeme geldi. Soruşturmada Kaya bebek isimli bir çocuğun hastanede şüpheli şekilde hayatını kaybetmesi üzerine incelemeler başlatıldı. Kolluk kuvvetlerinin yürüttüğü soruşturmada, Yurtoğlu’nun, olay sırasında yaptığı konuşmalarda hastanenin eksikliklerinin farkında olduğunu ancak bu sorunları düzeltmek adına adım atmadığı ifade ediliyor.

Yurtoğlu’nun, bebek yoğun bakım ünitesi hakkında yaptığı “Bebek yoğun bakımını depoya çevirdiniz” ifadesi de, hastanedeki usulsüzlükler hakkında bilgi sahibi olduğunu gösteriyor.