Türkiye genelinde soğuk havanın giderek artmasıyla birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu raporunu yayımladı ve özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere kuzey ve doğu kesimlerinde yaşanabilecek kar yağışlarına karşı uyarılarda bulundu. Soğuk hava ve yer yer beklenen kar yağışlarının etkilerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Reyap Hastanesi kapatıldı mı? İşte son durum Reyap Hastanesi kapatıldı mı? İşte son durum

İstanbul, Ankara ve İzmir'de Kar Yağışı Bekleniyor mu?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 20-21-22 Ekim tarihlerinde Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak yağış ve kar etkili olacak. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde kar yağışı beklenmiyor. Ancak sıcaklıkların düşmesiyle birlikte, iç bölgelerde soğuk hava ve yağış etkili olacak.

Kar Yağışı Hangi Bölgelerde Görülecek?
Özellikle Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde, Kastamonu’nun ve Doğu Karadeniz’in iç bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli sağanak yağışlar olacağı tahmin ediliyor. Marmara'nın kuzeydoğusu ve Karadeniz'de de sağanak yağış etkili olacak.

Hava Nasıl Olacak?
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıklar ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. İç Ege ve İç Anadolu’da gece saatlerinde don olayı görülebilir. Meteoroloji, özellikle Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.