Borussia Dortmund Teknik Direktörü Nuri Şahin, Sergen Yalçın'ın kendisi hakkında söylediği sözlere yanıt verdi. Sergen Yalçın’ın, Nuri Şahin’in Dortmund’da teknik direktörlük yapmasını eleştiren sözleri sosyal medyada gündem olmuştu. Şahin, bu eleştirilerle ilgili Maçkolik’te önemli açıklamalarda bulundu.

Sergen Yalçın Ne Demişti?
Sergen Yalçın, geçtiğimiz günlerde Nuri Şahin hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş ve "Borussia Dortmund’a hoca olmak bu kadar kolay mı? Antalyaspor’da iki yıl çalış, hiçbir başarın yok, sonra Dortmund’a hoca ol. Bu nasıl oluyor mesela?" şeklinde konuşmuştu.

Reyap Hastanesi kapatıldı mı? İşte son durum Reyap Hastanesi kapatıldı mı? İşte son durum

Nuri Şahin’den Cevap
Nuri Şahin, Sergen Yalçın’ın bu açıklamalarına Maçkolik’te yanıt verdi. Şahin, "Güldüm yani. Yalan yok, komik. Bana yakışmaz bu konulara çok girmek. Reyting için yapıldığını düşünüyorum. 'Ona sallayayım, buna sallayayım' tarzı açıklamalar bana ters. Benim hayat felsefeme, değerlerime çok yanlış bir şey. Hiçbir zaman çıkıp bir hocayı ya da bir oyuncuyu eleştirmem" dedi.

"Oyun Hakkında Konuşalım"
Nuri Şahin, futbolla ilgili konuların daha yapıcı bir şekilde ele alınması gerektiğini belirterek, "Oyun hakkında konuşalım. Mesela 'Deplasmanda niye 3 maç kazanamadın?' bunu tartışalım. 'Şampiyonlar Ligi’nde rekor kırdın. Nasıl hazırlandın?' ya da 'Genç yaşta Dortmund’a nasıl hoca oldun?' Bunları konuşalım" şeklinde konuştu.

"Farioli Hakkında da Konuşmuş, Ben Bunu Yapmam"
Sergen Yalçın’ın Farioli hakkında da yorum yaptığını hatırlatan Şahin, "Bunu yapmam, cesaret edemem. Çünkü adamın yaptıkları ortada. Dortmund gibi büyük bir kulübün beni hangi kriterlerle seçtiğini öğrenmek istiyorlarsa, burada bir sürü departman var. Onlarla görüşebilirler, hiçbir sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.