İstanbul'a önemli uyarı! Bu ollar 2 gün trafiğe kapatılacak! İşte alternatif güzergahlar İstanbul'a önemli uyarı! Bu ollar 2 gün trafiğe kapatılacak! İşte alternatif güzergahlar

İstanbul Barosu, yeni başkan olarak Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nu seçti. 1950 Artvin doğumlu ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Kaboğlu, anayasa hukukçusu olarak tanınmakta ve uzun yıllar akademik kariyerini sürdürmüştür. İbrahim Kaboğlu, hem akademik başarıları hem de hukuk alanındaki derin bilgisi ile tanınır. İstanbul Barosu başkanlığı görevini üstlenmesiyle birlikte, baronun gelecekteki yönü ve hukuk alanındaki etkisi merak konusu oldu.

İstanbul Barosu Başkanı Kim Oldu?
İstanbul Barosu’nda yapılan seçimlerde 12 aday yarıştı. Seçim sonucunda İbrahim Özden Kaboğlu, İstanbul Barosu’nun yeni başkanı olarak seçildi. Kaboğlu, başarılı bir akademik geçmişi ve insan hakları çalışmalarıyla tanınan bir isim.

İbrahim Kaboğlu Kimdir?
1950 yılında Artvin Borçka'da doğan İbrahim Kaboğlu, 1974 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Hukuk kariyerine hızla devam eden Kaboğlu, 1981 yılında Limoges Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. 1987 yılında doçent, 1994 yılında ise profesör unvanını aldı.

Kariyerindeki Önemli Adımlar
İbrahim Kaboğlu, 2003 yılında Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. 2008 yılında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla açılan davadan, raporun bilimsel içeriğe sahip olduğu gerekçesiyle beraat etti.

Kaboğlu, uzun yıllar Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü ancak 2017'de çıkarılan 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edildi. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi.

Ödüller ve Onurlar
İbrahim Kaboğlu, 2 Haziran 2022'de Fransa'nın en prestijli ödüllerinden biri olan Légion d'Honneur madalyasına layık görüldü.