Tatlı krizlerinizin yeni çözümü: ev yapımı sütlü irmik helvası! Dolmalık fıstık ve tereyağının muhteşem uyumuyla, bu tarif ağızda dağılan bir lezzet vaad ediyor. Hadi, bu lezzetli yolculuğa çıkalım.

Herkesin sevdiği klasik tatlılardan biri olan irmik helvasını sütlü ve daha hafif bir versiyonuyla denemeye ne dersiniz? Bu basit adımlarla, herkesin beğenisini kazanacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Sütlü irmik helvası, özel günlerinizin ve sıradan günlerinizi tatlandıracak, herkesin seveceği bir tat. Bu tarifle, tatlı yapmanın ne kadar kolay ve eğlenceli olabileceğini göreceksiniz.

Sütlü irmik helvası tarifi

malzemeler:

2,5 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
25 gramlık dolmalık fıstık
2 su bardağı irmik

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Sütlü irmik helvası yapılışı:

İlk önce bir tencereye 2,5 su bardağı süt ve 2 su bardağı şekeri koyup orta harlı bir ateşe koyalım.
Şeker eriyene kadar karıştıralım.
Çok fazla kaynatmadan şeker eriyince bir kenara alalım.
Bu arada kavuracağımız tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çar bardağı sıvıyağı ekleyelim.
Yağ eriyince içine 25 gr dolmalık fıstığı katalım.
İrmiği de ilave ettikten sonra orta ateşte dolmalık fıstık ve irmiklerin rengi dönene kadar kavuralım.
İstediğimiz rengi alınca ocağın altını kapatalım.
Bu sırada sütlü karışımı yavaş yavaş tencereye boşaltalım.
Ocağın altını tekrar açalım ve karıştırmaya devam edelim. 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocağın altını söndürüp, üzerine bir bez örtüp tenceremizin kapağını kapatalım.
Yaklaşık 30 dakika dinlenen helvamızı servis edeceğimiz kâseye koyup ikram edebilirsiniz.
Arzuya göre helvanın üzerine Şam fıstığı da ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun...

Püf Noktası:

İrmikler isteğe göre kavrulabilir. Kavrulup kavrulmadığını daha önceden eklediğiniz dolmalık fıstıklardan da anlayabilirsiniz.
Helvamız piştikten sonra 25-30 dakika kadar dinlendirelim.
Bu tarifi süt yerine su ile de yapabilirsiniz.
Şekeri de damak tadınıza göre az veya çok katabilirsiniz.
Servis ederken bir kaşık yarımı ile ya da bir kâseye koyup ters çevirerek sunum yapabilirsiniz.

Sütlü irmik helvası, hem geleneksel hem de yenilikçi tatları bir arada sunan, her damağa hitap eden özel bir tatlıdır. Dolmalık fıstıkların çıtırlığı ve sütlü karışımın yumuşaklığı ile unutulmaz bir lezzet deneyimi sunar. Bu tarif sayesinde, evde kolayca ve zevkle yapabileceğiniz bir tatlıya sahip olacaksınız. Şimdi deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!