Kandil gecelerinin vazgeçilmez tatlısı sütlü irmik helvası, kolay yapımı ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Peki, bu lezzetli tatlı nasıl yapılır, işte malzemeleri ve tarifi...

Kandil günlerinde sofraların tatlı lezzeti olan sütlü irmik helvasının tarifi, merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte sütlü ve sütsüz irmik helvasının yapılışı ve gerekli malzemeler...

SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeler

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

1,5 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı dolmalık fıstık
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın

SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağını tavada eritin.

Dolmalık fıstıkları içine atarak kavurun.

Kavrulan fıstıkların üzerine irmiği ekleyip 20 dakika daha kavurmaya devam edin.

Su, şeker ve sütü küçük bir tencereye alıp iyice karıştırın.

Kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra kavrulmuş irmiğin üzerine sütlü şerbeti sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.

10 dakika daha pişirdiğiniz helvanın altını kapatın.

Kapağını kapatıp dinlenmesi için kenara alın.

Biraz soğuyup dirildikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.