Kahvaltı sofralarının baş tacı pişiler artık daha sağlıklı ve pratik! Yağ çekmeyen, mayasız pişi tarifiyle sabahları şenlendirin. Bu basit ve lezzetli tarifle, ev halkından tam not alacak ve herkesi mutlu edeceksiniz.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Pişi yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay! Üstelik bu tarifte yağ çekmeyen ve mayasız bir pişi nasıl yapılacağını öğreneceksiniz. Sağlıkla dolu bu lezzetli başlangıç, tüm aileyi memnun edecek.

Yağsız ve kabarık bir pişi mi arıyorsunuz? Sadece 15 dakikada hazır olan bu mükemmel pişi tarifiyle, kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın. Yapımı kolay, lezzeti muazzam bu pişilerle sabahlarınıza tat katın.

MALZEMELER

1 yumurta

1 çay bardağı ılık su

1 çay bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3.5 su bardağı un

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Öncelikle yoğurma kabımıza yumurtayı, ılık suyu, yoğurdu, zeytinyağını ve sirkeyi alalım, karıştıralım. Üzerine tuzu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştıralım ki malzemeler iyice birbirleri ile özleşsin. Kontrollü bir şekilde azar azar unumuzu ekleyelim. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamuru bezelere bölelim. Tezgahın üzerine un serpelim. Bezemizi alıp, merdane yardımıyla hamurumuzu açalım. Açtığımız hamur çok ince olmayacak. Bu çok önemli. Çok ince açarsanız ince ve şişmeyen bir pişi elde edersiniz. Açtığımız hamurları keskin ağzı olan bir su bardağı kullanarak yuvarlak şeklinde keselim. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Yapışmaz tavaya sıvıyağı koyup, kızgınlaşmasını bekleyelim. Kızgınlaşan yağın içine pişilerimizi koyalım. Pişi pişirirken başından ayrılamayınız. Çünkü hemen kızarıyorlar. Her iki tarafını da pişirelim. Servis tabağına alalım. Yağ çekmeyeceği için gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Bu yağ çekmeyen pişi tarifi ile kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getirin. Hem hızlı hem de lezzetli bu tarifle sabahları daha keyifli hale getirerek, gününüze mükemmel bir başlangıç yapın. Sağlıklı beslenmeye önem veren herkes için ideal olan bu pişi, lezzetiyle tüm ev halkını mutlu edecek. Afiyet olsun!