Tavuklu Izgara Sezar Salata: Klasik Sezar Salata'nın yeni yorumuyla yaz sofralarınıza taze bir soluk getirin...

Tavuklu Izgara Sezar Salata

Malzemeler

100 gr Türk ekmeği

MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim

0.5 yemek kaşığı zeytinyağı

75 gr roman marulu

0.5 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gr tavuk göğsü fileto

2 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı Dijon hardalı

2 çay kaşığı mayonez

30 gr parmesan peyniri

1 çay kaşığı gebre otu

Yapılışı:

1. Ekmeğin kabuklarını çıkarın ve ekmeği 2 cm'lik küpler halinde kesin. Zeytinyağıyla kaplayın.

2. Kruton yapmak için ekmek küplerini Airfryer sepetine koyun ve 4 dakika, 200 derecede pişirin. 

3. Kaşık marulu uzunlamasına dörde bölün ve üzerine zeytinyağı dökün. Marulları da Airfryer'a yan yana koyun ve hazır olmaları için 5 dakika, 200 derece sıcaklık ve sürede kızartın. 

4. Tavuk göğsünün her iki tarafına bir fırça yardımıyla yağ dökün. Tavuğu de yerleştirin ve 10 dakika, 200 derece şeklinde pişirin. 

Tavuk göğsünün tadının güzelliğini Airfryer bırakmak isterseniz sizin için kendisi pişirme süresini ve sıcaklığını ayarlıyor!

5. Bu esnada limon suyu, zeytinyağı, hardal, mayonez, karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın. Parmesan peynirinin 1/3'ünü ince rendeleyin ve sosa karıştırın. Peynirin geri kalanını parçalar halinde kesin. 

6. Izgara marulu kabaca doğrayın. Izgara tavukları dilimler halinde kesin. Izgara marul, tavuk kruton, kapari ve peynir parçalarını servis kaselerinde birleştirin. Üzerine sos ekleyip servis edin.