Limonlu cheesecake, özellikle yaz aylarında tercih edilen, ferahlatıcı ve hafif bir tatlı seçeneğidir. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz cheesecake, limonun doğal asiditesi ve tatlı kremanın mükemmel uyumuyla dikkat çekiyor.

Ev yapımı limonlu cheesecake, tatlı düşkünlerinin favorisi olmaya aday. Bu kolay ve pratik tarif ile limonun ferahlatıcı lezzetini cheesecake'in kremalı dokusuyla birleştirebilirsiniz.

Limonun serinletici etkisini cheesecake'in zengin kremalı dokusu ile birleştiren bu tarif, tüm tatlı severlerin beğenisini toplayacak. Limonlu cheesecake, yaz günlerinde aradığınız ferahlığı ve lezzeti bir arada sunuyor.

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

MALZEMELER

Tabanı İçin Malzemeler:

300 gram yulaflı bisküvi
110 gram tereyağı (eritilmiş)
40 gram toz şeker
İç Harcı İçin Malzemeler:
700 gr. labne peyniri
200 gram toz şeker
200 gram süt kreması
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
25 gram un
3,5 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı limon rendesi
Limon Sosu İçin Malzemeler:
1 su bardağı limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı (silme) nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Tabanı İçin:

Rondoda bisküvileri toz haline gelene dek çekin. Toz şekeri ve eritilmiş tereyağıyla karıştırarak bir araya gelmesini sağlayın.
Yağlı kağıttan kelepçeli kalıbın tabanını kaplayacak büyüklükte bir parça kesin. Kalıbı kağıdın üzerine yerleştirerek, kalıbın etrafını kalemle çizerek sonrasında makasla kesebilirsiniz.
Kağıdı kalıbın tabanına yerleştirin ve bisküvi karışımını kalıba aktarın.
Bisküviyi kalıba eşit şekilde yayın ve bir bardakla üzerine bastırarak düzleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında 10 dakika pişirip dışarı alın ve fırın ısısını 150 dereceye düşürün

İç Harcı İçin:

Karıştırma kabında labne, un ve toz şekeri düşük devirde çırpın. Fazla hava almamasına özen gösterin.
Ayrı bir kasede limon suyu, krema ve limon kabuğunu karıştırın ve labneli karışımın içerisine ilave edin ve spatula ile karışıma yedirin.
Yumurtaları teker teker ilave edin. Bir yumurta ekleyip iyice karıştırdıktan sonra bir sonrakini ilave edin.
Yumurtalar karışıma iyice karıştıktan sonra, kelepçeli kalıba bu harcı dökün.
Kelepçeli kalıbın her yanını sıkıca alüminyum folyo ile kaplayın.
Kelepçeli kalıbın içine oturabileceği bir kalıp ayarlayın ve içerisine 3 parmak olacak şekilde su koyun ve bu şekilde fırına verin.
70 dakika boyunca pişirin. 70 dakika sonunda fırının kapağını açmadan 15 dakika boyunca bu şekilde bekletin. 15 dakika sonunda, fırının kapağını açın ve cheesecake'i içinde 20 dakika daha bekletin.

Limonlu Sos İçin:

Limonlu sos için gerekli tüm malzemeleri ufak bir tencereye alın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Soğuyan sosu dinlenen kekin üzerine dökerek servis edin.