Ev yapımı erik reçeli ile sabahlarınıza tatlı bir başlangıç yapın. Bu kolay ve lezzetli tarif, tüm ailenizin beğenisini toplayacak.

Yazın en güzel meyvelerinden erikle yapılan bu reçel, sofralarınıza doğal tatlar katmanın en güzel yoludur. Erik reçeli yapımı için işte detaylar.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Erik reçeli, mevsimi boyunca yapabileceğiniz, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunar. Tatlı ihtiyacınızı doğal yoldan karşılamak için ideal.

MALZEMELER

15 adet iri kırmızı erik
2 su bardağıdan 2 parmak fazla şeker
Çeyrek limonun suyu
Yarım çay bardağı su

TARİF

Öncelikle eriklerimizi istediğimiz şekilde dilimleyelim.
Üzerine şekeri ekleyip ağzını kapatalım ve 1 gün suyunu salmasını bekleyelim.
Ertesi güne suyunu güzelce salan eriklerimize yarım çay bardağı su ekleyip yüksek ateşte ocağın altını açalım.
Kaynamaya başlayınca ocağı orta dereceye getirelim yani çok harlı olmasın ve 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alıp kaynatmaya devam edelim.
Bir bardak soğuk suyu alıyoruz, reçelimizden damlatıyoruz. Damlamız dibe kadar toplu inip dipte dağılıyorsa reçel olmuş demektir.
Olmaya yakın yani 25 dakika sonunda limonumuzu ekleyelim. 5 dk. daha kaynatıp ocağı kapatalım.
Uzun süre bozulmadan kalmasını istiyorsak sıcak sıcak bir kavanoza dolduralım.
Ağzını kapatalım ve kavanozu ters çevirelim tamamen soğuyana kadar ters kalsın.

Erik reçeli tarifimizi denediğinizde, kahvaltılarınıza renkli ve lezzetli bir dokunuş katacaksınız. Kolay ve pratik bu tarif ile taze eriklerden harika bir reçel yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!