Sıcak yaz günlerinde serinlemek için ideal bir seçenek olan kavunlu sorbe, sadece birkaç malzeme ile kolayca hazırlanabilir. İşte adım adım kavunlu sorbe yapımı...

Yaz mevsiminin vazgeçilmez tatlarından biri olan kavun, bu kez serinletici bir sorbe olarak karşınıza çıkıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile yaz sıcaklarını yenin.

Kavunlu sorbe, yazın sıcak günlerinde tazeleyici bir tatlı alternatifi olarak öne çıkıyor. Bu kolay tarif ile evde hızlıca hazırlayabileceğiniz serinletici bir lezzet sunuyor.

Malzemeler

1 kilogram kavun
1 su bardağı su
1 adet limonun suyu ve kabuğu

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Kavunlu Sorbe Nasıl Yapılır?

Kavunu ikiye bölün ve kabuğu soyup, çekirdeklerini temizleyin.

Minik parçalar halinde kesip blenderın içine koyun ve püre haline getirin. 

Püre haline geldiğinde su, limon suyu ve kabuğunu ekleyip, karıştırın. 

Sorbeyi bir cam kaseye koyun, 1 saat arayla çıkarıp karıştırın ve yeniden dondurucuya yerleştirin. 

Bu işlemi 3 kez tekrarlayın ve son olarak 12 saat dondurucuda bekletin. 

Kavunlu sorbeniz hazır, afiyet olsun.