Kışlık menemen tarifi ile yazın domates bolluğunu kışa saklayabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bir yolculuğa çıkın!

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Kışlık menemen, taze domatesin kış boyunca keyfini sürmenin en iyi yoludur. Nasıl mı? İşte detaylar!

Yaz mevsiminin sonunda domateslerinizi değerlendirin ve kış için menemen konservesi hazırlayın. Bu tarif tam size göre!

KIŞLIK MENEMEN TARİFİ

MALZEMELER

10 kg.domates
1 kg.sivri biber
2 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tuz

TARİF

Domatesleri güzelce yıkayıp küp küp doğrayın.
Yeşil biberleri güzelce yıkayıp kuruttuktan sonra ince ince doğrayın.
Sıvı yağda renkleri dönene kadar kavurun.
Kavrulan biberlerin üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak kaynamaya bırakın.
Kaynayan menemen sosuna tuzu ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını açık bırakarak menemen suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. (Yaklaşık 2 saat pişirmeniz yeterli olacaktır. Süresi domates miktarına göre değişkenlik gösterebilir)
Menemen sosunuzu sıcakken kavanozlara hiç boşluk kalmayacak şekilde boşaltın ve kavanozunun ağız kısmını sildikten sonra kapağını kapatarak ters çevirip soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra serin ve güneş almayan bir halde saklayın. Dilediğiniz zaman kapaklarını açarak tariflerinizde kullanabilirsiniz.