Tatlı krizlerinize hafif ve ferahlatıcı bir çözüm arıyorsanız, limonlu magnolia tarifimizle tanışın. Klasik magnolia tarifinin limon sosuyla buluştuğu bu özel tat, ipek kıvamındaki muhallebisiyle sizi büyüleyecek. Sıcak yaz günlerinde serinletici bir lezzet arayanlar için mükemmel bir seçenek!

Klasik magnolia tatlısını bir de limonlu denemeye ne dersiniz? Hem ipek kıvamında muhallebisi hem de limonun ferahlatıcı etkisiyle bu tatlıya bayılacaksınız. Kolayca hazırlanan ve lezzetiyle herkesi şaşırtan limonlu magnolia tarifi, yaz aylarında tatlı ihtiyacınıza mükemmel bir çözüm sunuyor.

Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve tatlı krizlerinizi hafif bir lezzetle gidermek istiyorsanız, limonlu magnolia tarifini mutlaka denemelisiniz. Kremasız ipek kıvamında muhallebisi ve limonun taze aromasıyla bu tatlı, yaz aylarının favorisi olmaya aday. Kolay ve pratik yapımıyla herkesin beğenisini kazanacak!

LİMONLU MAGNOLİA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
1,5 paket yulaflı bisküvi

LİMON SOS İÇİN:

1,5 su bardağı su
1 adet limon suyu
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 adet limon kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı zerdeçal 

LİMONLU MAGNOLİA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Derin bir tencereye yumurta, şeker, nişasta ve unu alın. Üzerine sütü ekleyin ve karıştırın.
Kaynayana kadar sürekli karıştırıp pişirin. 
Piştikten sonra vanilya, tereyağ ve limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın.
Ara ara kabuk bağlamasın diye karıştırın.
Diğer tarafta bisküviyi robotton çekin. Tatlınızı yapacağınız kup ya da bardaklara önce mutfak robotundan geçirdiğiniz bisküviden 2 yemek kaşığı kadar koyun. Ardından bisküvinin üzerine 1 kepçe muhallebiden dökün. Tekrar bisküvi ve muhallebi olacak şekilde devam edin. 
Limon sosu için; küçük bir tencere içine sos için gerekli malzemeleri alın.
Tüm sos malzemelerini iyice karıştırıp, ocak üzerine alın. Sos hafifçe koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocak üzerinden alıp, ara ara karıştırarak, biraz sıcaklığının gitmesini sağlayın. 
Ardından kat kat bisküvi ve muhallebi eklediğiniz bardakların son katına limon sosu dökün.
En az 2 saat buzdolabında dinlendirin ve yenmeye hazır! Afiyetler olsun.