Evde dondurma yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece üç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu dondurma tarifi, tatlı krizlerinize hızlı ve pratik bir çözüm sunuyor. Çocukların bayılacağı bu lezzetli dondurmayı denemek için hemen mutfağa geçin ve 5 dakikada hazırlayın!

Market dondurmalarından sıkıldıysanız ve daha doğal bir alternatif arıyorsanız, işte size mükemmel bir tarif! 3 malzemeli pratik dondurma tarifi, evdeki malzemelerle hızlıca hazırlanıyor ve tadı marketten aldıklarınızdan farksız. Hem pratik hem de çok lezzetli bu tarifi hemen deneyin!

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmayı evde yapmaya ne dersiniz? Üstelik sadece üç malzemeyle ve 5 dakikada! Çocuklarınızın bayılacağı, tadına bakanların evde yapıldığına inanamayacağı bu pratik dondurma tarifini denemek için kağıt ve kalemlerinizi hazırlayın. İşte tarifi!

3 MALZEMELİ DONDURMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

450 mililitre süt

125 gram şeker

3 adet yumurta

1 gram şekerli vanilin (tercihe göre eklemeyebilirsiniz)

3 MALZEMELİ KOLAY DONDURMA NASIL YAPILIR?

1) Sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Bu sırada kaynama noktasına gelmemesine özen göstermelisiniz.

2) Yumurtanın beyazını sarısından ayırın.

3) Ayırdığınız yumurta sarısına bir kaşık şeker ve biraz ılık süt döküp karıştırın. Ardından içine şekerli vanilini ilave edin.

4) Yumurta sarısını sütün içine karıştırarak ilave edin.

5) Karışımı ocağa alın ve üstü köpük köpük olup kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ardından soğumaya bırakın.

6) Yumurtanın beyazına 125 gram şekeri ilave edin ve iyice karıştırın.

7) Bir tencereye su koyup kaynatın. Ardından şekerle karıştırdığınız yumurta karışımını cam bir kasede kaynayan suyun üstüne koyup benmari yöntemi ile pişirin. Bu sırada iyice karıştırmanız çok önemli. Yumurta beyazı köpük köpük olunca ocaktan alabilirsiniz.

8) Ocaktan aldığınız yumurta akını mikser yardımı ile krema halini alana kadar çırpın.

9) Ardından yumurta sarısı ile hazırladığınız ve soğumaya bıraktığınız sütlü karışımın içine ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Bu noktada yumurta beyazının sönmesi önemli olmayacaktır.

10) Son olarak karışımı mikser yardımı ile güzelce çırpın ve buzluğa kaldırın.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

11) İyice donduktan sonra kaşık yardımı ile servis edebilirsiniz. Eğer isterseniz üstünü fıstık, fındık ya da rendelediğiniz çikolata ile süsleyebilirsiniz.

3 malzeme ile 5 dakikada pratik dondurma tarifi, sıcak yaz günlerinde serinlemek ve tatlı krizlerinize doğal bir çözüm bulmak için ideal bir yöntem. Sadece süt, şeker ve yumurta ile hazırlanan bu lezzetli dondurma, marketten aldığınız hazır dondurmalardan hiçbir farkı olmadan evde kolayca yapılabilir. Hem pratik hem de sağlıklı bu tarifle, sevdiklerinize ve çocuklarınıza harika bir tatlı sunabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!