Mevsimin en güzel sebzeleriyle hem doyurucu hem besleyici mücver yapmak ister misiniz? İşte size kolay ve lezzetli bir tarif.

Yazın en güzel sebzeleriyle hem doyurucu hem besleyici mücver yapmak ister misiniz? İşte size kolay ve lezzetli bir tarif. Sebzeli mücver, yaz sofralarının vazgeçilmezidir. Bu tarifle hem ailenizi hem de misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Mevsimin en enfes sebzeleriyle mücver nasıl yapılır? Bu tarifte püf noktalarını öğreneceksiniz. Hem sağlıklı hem pratik bir lezzet.

Sebzeli mücverin sırrını biliyor musunuz? Bu tarifteki malzemeler ve yapılış ayrıntılarıyla sebzeli mücver yapmak çok kolay.

Daha önce yaptığınız tüm mücverleri unutun. Mevsimin en güzel sebzeleri ile hem doyurucu hem besleyici mücveri şimdi birde böyle deneyin.

Havaların ısınması ile birlikte yaz ayına geçtiğimiz şu mevsimlerde yeme şeklimizde değişti tabi kış aylarının vermiş olduğu ağırlıktan çıkıp yaz aylarının muhteşem sebzeleri ile sizde sofranızda yeniliğe gidebilir aile  içinde çok konuşularak maharetli sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.

SEBZELİ MÜCVER

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Malzemeler:

150 gr havuç

200 gr kabak

20 gr dereotu

20 gr maydanoz

100 gr taze soğan

30 gr taze nane

200 gr yoğurt

10 gr kabartma tozu

150-160 gr un

4 adet yumurta

100 ml sıvıyağ

10 gr tuz

10 gr karabiber

5 gr kırmızı toz biber

Yapılışı:

Havuç ve kabakları rendeleyip suyunu iyice sıkın.

Taze baharatları ince ince kıyarak karışıma ekleyin.

Diğer tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.

Tavaya az yağ ekleyin ve kaşıkla mücveri döküp kızartın. İşte bu kadar kolay...