Semizotu, vitamin ve mineral bakımından zengin yapısıyla mutfaklarımızın vazgeçilmezi. Yoğurtla birleşince hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek haline geliyor!

Bu sıcak yaz günlerinde, hafif ve besleyici bir öğün arıyorsanız, yoğurtlu semizotu tam size göre! İşte adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis tarif...

Yaz sofralarınızı tazeleyecek, hem göze hem damağa hitap eden yoğurtlu semizotu tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? İşte detaylar...

Malzemeler:

·        1/2 bağ semizotu

·        4 yemek kaşığı süzme yoğurt

·        1 yemek kaşığı zeytinyağı

·        2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)

·        1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

·        1 yemek kaşı zeytinyağı

·        1 tutam pul biber

Yoğurtlu Semizotu Tarifinin Püf Noktaları

Süzme yoğurt yerine ev yoğurdu ya da paketli yoğurt kullanırsanız yoğurtlu semizotu sulanır.

Yoğurtlu Semizotu Nasıl Yapılır?

1.      Semizotlarını güzelce yıkayın, yaprak kısımlarından ayıklayın ve ince ince kıyıp derin bir kaseye koyun.

2.      Ayrı bir kaseye süzme yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyin, karıştırın.

3.      Süzme yoğurtlu sosun üzerine doğramış olduğunuz semizotlarını ekleyin.

4.     Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

4.      Yoğurtlu semizotunu bir servis tabağına alın.

5.      Üzerine zeytinyağı gezdirin.

6.      Arzuya göre pul biber ile süsleyin.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Yoğurtlu semizotu tarifimizi denedikten sonra, semizotunun ve yoğurdun bu mükemmel uyumunu sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz. Yaz aylarında hem vücudu serinleten hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal bir seçenek olan bu tarif, sağlık ve lezzeti bir arada sunuyor. Afiyet olsun.