Sıcak yaz günlerinde serinlemek için ideal bir tatlı olan dondurmalı irmik helvası, kolayca hazırlanabilir ve herkes tarafından sevilir. Tarifimizle bu lezzeti evinizde deneyin.

Dondurmalı irmik helvası, hem geleneksel hem de modern tatlı severler için mükemmel bir seçenektir. İşte bu lezzetli ve serinletici tatlıyı yapmanın yolları.

Evde dondurmalı irmik helvası yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Şimdi bu adımları takip ederek kendi mükemmel tatlınızı kolayca yapabilirsiniz.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

MALZEMELER

500 gram irmik
250 gram tereyağı
Antep fıstığı içi
Dondurma

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 bardak süt
Bir bardak su

TARİF

İlk olarak şerbeti yapmaya başlayacağız.
Sütü şekeri ve suyu ocağa alın.
Şeker eriyene kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
Şeker eriyince tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Teflon tavada tereyağını eritin.
Yağ eridikten sonra içine irmiği alın ve tahta kaşık yardımıyla kavurun.
İrmiğin rengi koyulaşana kadar kaşıkla sık sık çevirme işlemine devam edin.
İrmiğin rengi tamamen sütlü kahveye döndükten sonra içine şerbeti ekleyin.
Tavanın ağzını kapatın.
5 dakika sonra irmiği karıştırın.
Tatlı koyulaşınca ocağın altını kapatın.
Tencerenin kapağını açmayın ve tatlıyı demlenmeye bırakın.
Helva ılıdıktan sonra bir kaseye streç film serin.
Tabanına ve kenarlarına irmik helvasından döşeyin.
Ortasına helva ve Antep fıstığı koyun, ters çevirin.

Dondurmalı irmik helvası, yaz akşamlarınızı tatlandırmak ve serinletmek için ideal bir seçenek. Bu kolay tarif ile kısa sürede mükemmel bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Tatlıyı servis yaparken üzerine taze Antep fıstığı serpmeyi unutmayın. Umarız bu lezzetli ve ferahlatıcı tatlı, sıcak yaz günlerinize keyif katar. Şimdiden afiyet olsun!