Bu yaz tatlısı tarifi ile evinizde ferahlatıcı ve hafif bir lezzet yaratabilirsiniz. Meyvelerin tazeleyici dokunuşu ile yaz aylarını daha keyifli geçirebilirsiniz.

Yaz aylarında hafif ve serinletici tatlı arayışındaysanız, bu meyveli tatlı tam size göre. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli.

Bu meyveli yaz tatlısı, sıcak günlerde hem serinletici hem de tatmin edici bir seçenek sunar. İşte adım adım yaz tatlısı tarifi.

MALZEMELER

Yarım kilo kadar yaz meyveleri
4 damla limon suyu
1 paket petibör bisküvi
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 paket vanilin
2 yemek kaşığı tereyağ

TARİF

Yaz meyvelerini küp küp doğrayarak içerisine 1 bardak toz şeker ve limonu ekleyin ve orta ateşte pişirin. İçerisine 1 paket vanilini ekleyerek soğumaya bırakın.
Süt, 1 bardak toz şeker, nişasta, un ve yumurtayı ocağın altını açmadan ilk adımda iyice karıştırın. Yumurtanın çabuk bir şekilde pişmesini önlemek için ocağın altını kısık açın ve iyice çırpın. Kıvamı yerine geldikten sonra ocağın altını kapatarak tereyağı ekleyin.
Bisküvileri toz haline getirin ve kupların altına yerleştirin.
Bisküvilerin üzerine muhallebiyi dökün ve meyveleri keserek ekleyin.
Dondurmayla servis yaparak tatlının tadını çıkartın.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Bu yaz tatlısı tarifini denediğinizde, hafif ve ferahlatıcı lezzetiyle tüm aileniz ve misafirleriniz tarafından beğenileceğine emin olabilirsiniz. Meyve, muhallebi ve bisküvi kombinasyonu ile yaz aylarınıza tatlı bir dokunuş katacak. Şimdiden afiyet olsun!