Tatlı krizlerinize serinletici bir çözüm: Pratik çilekli dondurma. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz dondurma, hem lezzetiyle hem de ferahlatıcı etkisiyle vazgeçilmeziniz olacak. İşte çilekli dondurma yapımının tüm detayları.

Evde yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, çilekli dondurma tarifi tam size göre. Çileğin ferahlatıcı lezzeti ve krema ile birleşen bu enfes tatlı, yaz aylarında favoriniz olacak. Adım adım çilekli dondurma tarifimizi keşfedin.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Yaz sıcaklarında serinletici ve lezzetli bir tatlı olan çilekli dondurma, evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif ile karşınızda. Bu pratik tarif ile hem çocuklarınız hem de misafirleriniz için enfes bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte çilekli dondurma tarifi.

MALZEMELER

500 gram çilek
1 kutu çiğ krema
2 çay bardağı toz şeker( damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Yarım limon
1-2 yemek kaşığı yoğurt

TARİF

Çileklerimizin yeşillerini koparalım ve iyice yıkayalım, bütün olarak kaba alalım.
Üzerine şekeri dökelim ve yarım limon sıkalım ve Blenderla iyice ezelim.
Çilek püresinin içine 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyip iyice karıştıralım.
Şimdi çiğ kremayı mikserle ilk önce yavaş ayarda daha sonra yüksek ayarda katılaşana kadar çırpalım.
Krema eklendikten sonra fazla çırpmıyoruz.
Katılaşan kremayı püremizin içine katarak çırpalım.
Bütün işlem bu kadar, şimdi dondurmamızı bir kaba alalım ve dondurucuya koyarım.
Dondurmanızı 1 saat aralıklarla 3-4 defa olacak şekilde çıkarıp karıştırarak tekrar dondurudca bekletelim. Unutmayın bu aşama dondurmanın kıvamı için çok önemli.

Serinletici ve lezzetli çilekli dondurma tarifimiz ile yaz aylarında ferahlık ve tatlı keyfini bir arada yaşayın. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olacak. Dondurmanızı 1 saat aralıklarla karıştırarak mükemmel kıvamı yakalayabilirsiniz. Afiyet olsun!