Soğuk baklava, yaz akşamlarınızı tatlandıracak mükemmel bir seçenek. Buz gibi soğuk servis edilen bu tatlı, sıcak günlerde içinizi ferahlatacak. İşte lezzetli soğuk baklava tarifi...

Yazın bunaltıcı sıcaklarına karşı lezzetli bir çözüm: Soğuk baklava! Bu serinletici tatlı, sıcak günlerde aradığınız ferahlığı sağlayacak. Şimdi soğuk baklava yapma zamanı!

Çikolata ve fıstıkla zenginleştirilmiş soğuk baklava tarifi ile yazı serin geçirmeye ne dersiniz? Bu tarif, hem pratik hem de olağanüstü lezzetli. İşte adımlarıyla soğuk baklava tarifi...

MALZEMELER

Soğuk baklava hamuru için:

35 adet baklavalık yufka
200 gram tereyağı
1/2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
2 yemek kaşığı Antep fıstığı

Soğuk baklava şerbeti için:

500 gram krem şanti (sıvı halde, şekersiz)
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker

Soğuk baklavanın üzeri için:

180 gram sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI

Tereyağını eritin, erirken üzerindeki beyaz köpükleri kaşıkla alın ve erime bitince süzgeçten başka bir kaba yağı süzün, beyazları kalmasın.
Şerbeti hazırlamak için sütü ve şekeri tencereye alın, kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
İçine sıvı krem şanti ekleyip karıştırın ve buzdolabına koyup soğutun.
Tepsiyi yağlayın, baklavalık yufkayı her üç katta bir tereyağı ile yağlayarak 15. kata kadar gelin.
15. katta yarısına ceviz yarısına fıstık serpin. İri çekilmiş olmalılar, toz gibi olursa sütlü şerbeti çekince çamur gibi olur.
Ceviz ve fıstık serptikten sonra her üç katta bir yağlamak üzere 20 kat daha yufka serin, 35 katı tamamlayın.

Üzerine eritilmiş yağı gezdirin, kare dilimler kesin. Isınmış 170 derece fırında pişirin. Üzeri kızarınca fırından alın. Baklavayı soğutun, sıcak olmamalı.
Soğumuş baklavaya soğuk şerbetin yarısını gezdirip bekleyin. Korkmayın hepsini hızlıca çekecek, biraz çekince kalan şerbeti ekleyin.
Baklava şerbeti çekmeden üzeri daha sütlü ve ıslak iken çikolata serpin, çikolata yapışsın.
Tatlıyı en az üç saat ya da bir gece buzdolabında muhafaza edin, soğuk baklava iyice soğuduğunda servis edin.

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Bu soğuk baklava tarifi ile yaz günlerinde hem serinleyebilir hem de damaklarınızı tatlandırabilirsiniz. Buz gibi servis edilen bu tatlı, sıcak yaz akşamlarında içinizi ferahlatacak ve tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayacak. Çikolata ve fıstıkla zenginleştirilmiş bu özel tarifi deneyin, sofralarınızda yazın serinletici lezzetini yaşatın. Şimdiden afiyet olsun!