Kolay ve lezzetli bir tatlı arayanlar için mükemmel bir tarif: İrmikli damla tatlısı. Sadece yarım çay bardağı irmik ile harikalar yaratabileceğiniz bu tarif, şekerpareden bile daha güzel. Şerbetli tatlı sevenler bu tarife bayılacak! İşte adım adım irmikli damla tatlısı yapımı.

Tatlı krizlerinize hızlı ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, irmikli damla tatlısı tam size göre. Yarım çay bardağı irmik ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem görünümü hem de lezzetiyle herkesi büyüleyecek. İrmikli tatlıların en güzeli için tarifimize göz atın.

Farklı ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, irmikli damla tatlısı tam size göre. Kolay yapımı ve mükemmel lezzetiyle şekerpareyi unutturacak bu tarif, şerbetli tatlı sevenlerin yeni favorisi olacak. İşte tüm detaylarıyla irmikli damla tatlısı tarifi.

İRMİKLİ DAMLA TATLISI İÇİN MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
100 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
1/2 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1su bardağı kavrulmuş badem(ortasına batırmak için)

Bulamak İçin:

1 su bardağı irmik

Şerbeti İçin:

3 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
3 damla limon suyu

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

İRMİKLİ DAMLA TATLISI NASIL YAPILIR?

1- Bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
2- Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon damlatın ve 15 dakika daha kısık ateşte tıkırdatın.
3- Kaşığı batırıp çıkardığınızda bir katman kalıyorsa ocağın altını kapatın ve şerbetinizi soğumaya bırakın.

4- Geniş bir karıştırma kasesine sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
5- Üzerine margarin veya oda ısısındaki tereyağını ekleyin.
6- İrmiği ilave edin.
7- Kabartma tozunun tamamını ilave edin.
8- Unu da ilave edin ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
9- Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayın.
10- Hamuru tezgahta eliniz yardımıyla şerit haline getirin ve iki ucunu birleştirip damla şeklini verin.
11- Damla şeklini verdiğiniz hamuru irmiğe bulayın.
12- Hamurun ortasına bademleri yerleştirin.

13- Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine damla tatlılarınızı aralıklarla yerleştirin ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20 dakika pişirin.
14- Fırından çıkan tatlınızın üzerine hazırlayıp, soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.
15- Şerbeti çektikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin!

İrmikli damla tatlısı tarifi ile hem kolay hem de lezzetli bir tatlı yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu harika tatlı, herkesin beğenisini kazanacak. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun!