Patatesli poğaça, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İç harcında zengin baharatlarla lezzetlendirilmiş patates püresi ile bu tarif, sıcak ve doyurucu bir atıştırmalık haline gelmektedir.

Altın sarısı, yumuşacık patatesli poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinizden tam not alacak.

Bu rehberde, evde kolayca hazırlayabileceğiniz patatesli poğaça yapımının püf noktalarını bulacaksınız. Adım adım takip edilebilecek yönergeler ile patatesli poğaçanızı mükemmel yapın.

Malzemeler:

Hamur için:

1 su bardağı su
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
3-4 su bardağı un
1/2 çay bardağı süt

İç harç için:

2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan, küp küp doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1/2 çay bardağı süt

Yapılışı:

Hamur Hazırlığı:

Büyük bir karıştırma kabında su, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve toz şekeri karıştırın.
Kabartma tozu ve karbonatı ekleyin ve homojen olana kadar karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuzu 15 dakika dinlendirin.

İç Harcın Hazırlanması:

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Patatesleri soyun, dörde bölün ve haşlayın. Haşlanan patateslere süt ekleyip çatalla ezin.
Ayrı bir tavada soğanları sıvı yağda kavurun, salça, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.
Kavrulmuş soğanlı karışımı ezilmiş patateslere ekleyin ve iyice karıştırın.

Poğaça Şekillendirme ve Pişirme:

Dinlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle açın.
Her bir hamur parçasının ortasına patatesli harç koyun, kenarlarını kapatıp yuvarlayarak şekil verin.
Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
180 derece önceden ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Bu lezzetli ev yapımı patatesli poğaçalar, sıcak servis edildiğinde çay saatlerinizde beğeni toplayacak. Afiyet olsun!