Evde taze ve lezzetli lavaş yapmak artık çok kolay! Günlerce bayatlamayan bu tarifle, hem ekonomik hem de sağlıklı ekmekler hazırlayabilirsiniz. Sadece birkaç malzeme ile nefis lavaşlar yapmaya hemen başlayın.

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

Kahvaltıdan akşam yemeğine her öğünde mükemmel bir eşlikçi olan lavaş, bu tarifle günlerce taze kalacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli lavaş tarifi, mutfağınızın yeni favorisi olacak.

Lavaş yapmayı seviyor ama bayatlama sorunuyla mı karşılaşıyorsunuz? Bu pratik tarifle, günlerce tazeliğini koruyan enfes lavaşlar yapabilirsiniz. Evde taze lavaş keyfi için tarifimizi hemen deneyin.

MALZEMELER

1,5 su bardağı su
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
4 - 4,5 su bardağı un

TARİF

Unu bir kaba alın. Üzerine su, zeytinyağı ve tuzu ekleyin.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru 12 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın.
Her parçayı tava büyüklüğünde açın.
Yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Pişen lavaşları üst üste dizin ve kurumaması için temiz bir bezle örtün.

Evde hazırlayacağınız bu kolay lavaş tarifi, hem lezzetli hem de günlerce tazeliğini koruyan ekmekler yapmanıza olanak tanır. Pratik adımları takip ederek, mutfağınızda her zaman taze ve lezzetli lavaş bulundurabilirsiniz. Ekonomik ve sağlıklı olan bu tarif, ailecek favoriniz olacak. Afiyet olsun!