Anne poğaçası, herkesin çocukluğunda yer etmiş nostaljik bir lezzettir. Bu tarif, annelerimizin mutfak sırlarıyla harmanlanmış, her lokmada sizi çocukluğunuza götürecek. Yumuşacık dokusu ve mis gibi kokusuyla bu poğaçalar, evde kolaylıkla hazırlanabilir.

Evinizde mis gibi poğaça kokusuyla uyanmaya hazır olun. Anne poğaçası tarifi, basit malzemelerle unutulmaz lezzetler yaratmanızı sağlayacak. Bu tarifle, ev yapımı poğaçalarınızı isterseniz çeşitli iç malzemelerle zenginleştirebilir, kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.

Mutfakta geçireceğiniz zamanları daha keyifli ve lezzetli kılmak için ideal bir tarif arayışındaysanız, anne poğaçası tam size göre! Hem yapımı kolay hem de sonuçları itibarıyla son derece tatmin edici olan bu tarifle, sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun!

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

ANNE POĞAÇASI TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı ölçüsünde un
1 su bardağı ölçüsünde yoğurt 
Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
1 paket kabartma tozu 
Yarım çay kaşığı ölçüsünde tuz

ANNE POĞAÇASI TARİFİ

Malzemelerin tamamını bir kabının içerisine alarak güzelce yoğurun. Hamurun kıvamının ele yapışmayacak kadar olmasına özen gösterin. Gerekirse unu az az ekleyerek yoğurma işlemine devam edebilirsiniz.
Hazırlamış olduğunuz hamurunuzu 10 15 dakika kadar dinlendirmeye bırakın. 
Bu süre zarfında ise hamurun kabarmasına ve beraberinde dinlendirmesine zaman tanıyın. 
Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle güzelce yuvarlayın.
Yağlamış olduğunuz tepsiye sırayla yerleştirin. İsterseniz iç harç ekleyeceksiniz hamurlarınızı ortadan ikiye bölerek iç malzemelerinizi ekleyebilirsiniz.
Poğaçalarınızı 180° ayarlanmış olan fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar 20 ile 30 dakika kadar kontrollü şekilde pişirin.