Yoğurtlu kurabiye, yumuşacık dokusu ve damak çatlatan lezzetiyle bilinir. Bu tarifte portakal kabuğu rendesiyle aromasını zenginleştiriyoruz, böylece her ısırıkta taze bir lezzet patlaması yaşatıyor.

Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz yoğurtlu kurabiye, misafirleriniz için de harika bir seçenek olabilir. Hem pratik hem de herkesin beğeneceği bu tarif, mutfağınızın sırlarından biri olacak.

Yoğurt ve portakalın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu kurabiyeler, lezzetiyle olduğu kadar kolay yapılışıyla da dikkat çekiyor. Bu basit tarifi takip ederek, kısa sürede enfes kurabiyeler yapabilirsiniz.

MALZEMELER

1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana karıştırın. Daha sonra üzerine erimiş tereyağını, sıvı yağı ve yoğurdu ilave edin.

Güzelce harmanladıktan sonra vanilya ve portakal kabuğu rendesini de karıştırarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek homojen kıvamlı bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Yoğurtlu kurabiye tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday. Bu tarif sayesinde, çay saatleriniz daha keyifli ve tatlı geçecek. Portakal kabuğu rendesi ile zenginleştirilmiş bu nefis kurabiyeleri deneyin ve farkı hissedin! Her ısırıkta lezzetli ve taze bir deneyim sunan yoğurtlu kurabiyeler, mutfağınızın yıldızı olacak.