Evde kolayca yapabileceğiniz ve her yaştan insanın keyifle tadabileceği limonlu kek tarifi için doğru yerdesiniz. Limonun doğal aromasıyla tatlı krizleriniz için mükemmel bir seçenek!

Limonlu kek, tatlı severlerin vazgeçilmezlerinden. Bu detaylı tarifle, limonun tazeleyici tadını kekinizde hissedebileceksiniz. İşte adım adım limonlu kek yapımı!

Limon aromasının kekle buluştuğu bu tarif, mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. Hem pratik hem de lezzetli bu limonlu kek tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Kek kalıbını yağlamak için:

1yemek kaşığı tereyağı(veya margarin)

LİMONLU KEK TARİFİ NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.

Sırasıyla; süt, ayçiçek yağı ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpın.

Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.

Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.

İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edin.