Klasik bir İrlanda yemeği olan rosto köfte, dünya çapında birçok mutfağa ilham vermiştir. Siz de bu lezzetli yemeği evinizde kolayca yapabilirsiniz; işte adım adım tarif!

Rosto köfte, özellikle İrlanda'da popüler bir yemektir ama artık global bir favori. Evde bu lezzetli yemeği yapmak için gereken tüm bilgiler burada.

Akşam yemekleriniz için mükemmel bir seçenek olan rosto köfte, lezzetiyle herkesi büyüler. Bu basit tarifle, restoran kalitesinde köfte yapımını keşfedin.

MALZEMELER

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Yarım kilo az yağlı dana kıyma
1 yumurta
1 soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak kaynar su

TARİF

Derin bir kapta kıyma ve tüm malzemeleri karıştırarak yoğurun.
Yağlı kağıt üzerine aldığınız köfte harcını rulo şekline getirerek sıkı sarın.
Bu şekilde 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Beklettiğiniz köfte harcını dolaptan çıkarttıktan ve 20 dakika beklettikten sonra fırın tepsisine alın.
Fırını 180 derece ısıtın.
Küçük bir tavada tereyağı ve salçayı kavurun.
Köfte harcını yağlı kağıttan çıkartın ve dilimleyerek yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Üzerine salçalı sosu dökün.
20 dakika kontrol ederek pişirin.
Arzuya göre püre ya da pilavla servis edin.

Rosto köfte tarifi ile mutfakta yeni lezzetler denemeye ne dersiniz? Bu pratik ve lezzetli tarif, özellikle et severler için mükemmel bir seçenek olacaktır. Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!