Ev yapımı havuç tarator ile sofralarınıza renk katmaya hazır mısınız? Bu basit ve lezzetli tarifle, misafirlerinizi şaşırtacak ve damak zevklerini tatmin edeceksiniz.

Havuç ve yoğurdun muhteşem uyumunu bu eşsiz tarator tarifiyle deneyimleyin. Hem hafif hem de doyurucu bir meze arayanlar için ideal bir seçenek!

Mutfakta yeni lezzetler keşfetmeyi sevenler için havuç tarator, mükemmel bir başlangıç. Bu tarif, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla harmanlıyor.

Havuç Tarator Malzemeleri

2-3 tane büyük boy havuç
5 yemek kaşığı yoğurt
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet ceviz içi
1 çay kaşığı tuz

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Havuç Tarator Nasıl Yapılır?

Havuç tarator yapımı için 2-3 adet büyük boy havucu soyalım. Daha sonra havuçlarımızı rendeleyelim.
Tavaya aldığımız havuçların üzerine çok az zeytinyağı dökelim ve orta ateşte 2-3 dakika boyunca kavuralım. Burada havuçlar renk değiştirmeye ve yumuşamaya başlayacak bu aşamaya gelen havuçlarımız artık kavrulmuş demektir. Ocağın altını kapatalım ve bir kenara soğumaya alalım.
Bir kap alalım ve içerisine 5 yemek kaşığı yoğurt, 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurdu ekleyelim.
Güzelce karıştırdığımız yoğurt karışımının içerisine soğuyan havuçlarımızı ilave edelim.
Ardından 6 adet ceviz içi, 1 çay kaşığı tuz, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağını ilave edelim.
Havuç taratorumuzu güzelce karıştıralım.
Karışımımızı servis tabağına alarak servise hazır hale getirelim.
Burada dilerseniz havuç taratorunuzun üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Havuç taratorunuz hazır.

Bu lezzetli havuç tarator tarifi ile mutfakta yeni deneyimler yaşayacaksınız. Sağlıklı, renkli ve pratik bu mezenin her lokması, Akdeniz mutfağının sıcaklığını sofranıza taşıyacak. Şimdi bu tarifi deneyin ve yemeklerinizi bir sonraki seviyeye taşıyın. Afiyet olsun!