Kuşaktan kuşağa aktarılan geleneksel lezzetimiz irmik helvasının en kolay tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hem kültürel önemini öğrenin hem de bu eşsiz tatlıyı evinizde kolayca hazırlayın...

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Kolay İrmik Helvası Tarifi Malzemeleri:

2 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Kolay İrmik Helvası Tarifi Hazırlanışı:

İrmik; geniş ve derin bir tencerede sıvı yağ ve tereyağı ile rengi koyulaşana dek kavrulur.

Sonra içine şeker eklenerek kavrulmaya devam edilir.

Su, süt ve dolmalık fıstık üzerine eklenir ve suyu çekinceye kadar pişirilir.

Piştikten sonra ocaktan alınır ve servise hazırdır.

Afiyet olsun!