Geleneksel Türk tatlıları arasında öne çıkan irmik helvasını evinizde kolaylıkla hazırlayın! Az malzemeyle maksimum lezzet için irmik helvası tarifi...

Evde tatlı bir şeyler yapmak isteyenler için irmik helvası mükemmel bir seçenek! İşte az malzeme ile hazırlayabileceğiniz lezzetli ve pratik irmik helvası tarifi.

İrmik helvası, lezzetli ve kolay hazırlanan bir tatlıdır. Bu tarif ile kısa sürede ve az malzeme kullanarak enfes bir irmik helvası yapabilirsiniz.

İRMİK HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt 
1.5 su bardağı şeker
4 kaşık tereyağı

YAPILIŞI

Tereyağını tencereye alarak eritin. 

İçine irmikleri koyalım ve kavurmaya başlayın.

İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. 

Tereyağı ile tamamen kavrulan irmiklerin üzerine sütü yavaş yavaş dökün ve sütü dökerken bir yandan da hızlıca karıştırın. 

İrmikler sütü çekene kadar karıştırmaya devam edin. 

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

İçine son olarak şekeri ekleyin. Hızlıca karıştırmaya devam edin. 

Bu aşamadan sonra helvayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

İsteğe göre dondurma ile servis edebilirsiniz. 

Bu pratik irmik helvası tarifi ile evinizde hızlıca ve kolayca lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Geleneksel Türk mutfağının bu eşsiz tatlısını az malzemeyle yaparak hem zamandan tasarruf edin hem de sofralarınıza klasik bir tat katın. İrmik helvası, herkes tarafından sevilen bu tatlı, özellikle özel günlerde veya sıradan bir akşamüstü çayının yanında mükemmel bir seçenektir. Şimdiden afiyet olsun!