Patlıcan kapama, patlıcan ve kuzu etinin eşsiz uyumuyla sofralarınıza şenlik katıyor. Bu tarifi öğrenerek, misafirlerinizi şaşırtacak ve sofralarınızı zenginleştireceksiniz.

Geleneksel Türk yemekleri arasında özel bir yere sahip olan patlıcan kapama, hem pratik hem de lezzetli bir seçenektir. Bu tarifle patlıcan kapamayı kolayca yapabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Kuzu eti ve patlıcanın mükemmel uyumu ile hazırlanan patlıcan kapama, özel günleriniz için ideal bir yemek seçeneği sunar. Bu lezzetli tarifi keşfedin ve mutfak becerilerinizi bir üst seviyeye taşıyın.

MALZEMELER

3 kaşık sıvı yağ
250 gram kuşbaşı et
1 soğan
1 yeşilbiber
1 domates
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 bardak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak pilavlık pirin.
3 bardak kaynar su
4 patlıcan

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

TARİF

Patlıcanları alaca soyup uzun uzun dilimleyerek tuzlu suda bekletin.
Etleri, sıvı yağ ile suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Soğan ve biberleri ekleyip kavurun.
Baharatları ve domatesleri de ekleyip karıştırın.
Suyunu koyun ve etler yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanların suyunu süzdükten ve kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
Ayrı bir tencerede pilavı bildiğiniz gibi pişirin.
Pilav demlenirken başka bir kaseye kuzu etinden bir kaşık koyun.
Patlıcanların dörder dilimini kaseye artı olacak şekilde tezgaha serin.
Demlenen pilavdan koyun.
Patlıcanları kapatın.
Kaseyi ters çevirin ve servis tabağına alın.
Malzemeler bitene dek aynı işlemi tekrarlayın.