Gelin pastası, hafifliği ve kolay yapımıyla yaz tatlıları arasında öne çıkar. İşte adım adım Gelin pastası yapılışı, tüm püf noktalarıyla birlikte!

Çay saatleriniz için mükemmel bir alternatif olan Gelin pastası, şerbetli tatlılara göre daha hafif bir tat sunar. Bu basit tarif ile evde harikalar yaratabilirsiniz.

Gelin pastası, yaz akşamlarınızı tatlandıracak enfes bir seçenek. Bu kolay ve pratik tarifi deneyerek, tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde çözebilirsiniz.

MALZEMELER

1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un

Keki ıslatmak için malzemeler:

2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı toz şeker

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Muhallebisi İçin malzemeler;

2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı dolusu un

Üzerini süslemek için malzemeler:

Hindistan cevizi
Çilek

TARİF

İlk olarak gelin pastasını yapmaya kekimizi hazırlamakla başlamalıyız. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sonrasında üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve iyice çırpmaya devam edin. Dikdörtgen borcamın dibini sıvı yağ ile yağlamalısınız.
Kekin harcını borcama boşaltın ve ıspatula ile güzelce yayın. Daha önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika pişirmeliyiz. Hazırlanan kekimizi alın ve soğumaya bırakın.
Muhallebisini hazırlamak için derin bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı alalım ve başından ayrılmadan karıştırarak pişirelim. Muhallebinin üzeri kaynayıp göz göz şekilde olduğunda ocaktan almalısınız. Muhallebi biraz ılıyınca içine toz krem şantiyi ekleyin ve mikserin yüksek ayarında çırpalım. Son olarak keki ıslatmak için uygun bir kapta soğuk süt ve şekeri karıştırın.
Hazırladığınız kekin üzerine kürdanla birkaç delik açmalısınız. Hazırladığımız şekerli karışımı kekin üzerine eşit gelecek şekilde gezdirin. Kek sütünü tamamen çekince üzerine muhallebiyi boşaltın. Üzeri kabuk tutmuş olan muhallebin üzerine her tarafına eşti gelecek şekilde hindistan cevizi ile kaplayın. Hazır olan gelin pastasını en az 3 saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız.
İsteğinize bağlı olarak üzerini çilekle süsleyebilirsiniz.

Gelin pastası, yaz tatlıları arasında hafifliği ve şık sunumu ile dikkat çeker. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz Gelin pastası, hem gözünüze hem damak zevkinize hitap edecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!