Balkanların vazgeçilmez tatlısı trileçe, hafifliği ve lezzetiyle her öğünde tercih edilebilir. Evde bu lezzeti yakalamak için gerekenler burada.

EVDE EN KOLAY TRİLEÇE NASIL YAPILIR?

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

MALZEMELER

1 paket kedi dilli bisküvi
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilya aroması
Yarım su bardağı hindistancevizi rendesi
Kakao tozu veya rendelenmiş çikolata

YAPILIŞI

İlk olarak süt ve toz şekeri bir tencerede karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Sonrasında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sonrasında kremayı ekleyin ve güzelce karıştırın. Dilerseniz vanilya özütünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Toz vanilya da ekleyebilirsiniz. Karışımı buzdolabına kaldırıp orada bir süre bekletin.
Kedi dilli bisküvileri süt-krema karışımına batırın ve bir kaba dizmeye başlayın.
Daha sonra kalan süt-krema karışımını bisküvilerin üzerine dökün.
Üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 4 saat bekletin. Bir gece boyunca bekletmenizi öneririz.
Sonrasında üzerine Hindistan cevizi, kakao ya da çikolata rendesi ekleyebilirsiniz.