Sıcak yaz günlerinde serinletici bir tatlı arayışındaysanız, dondurmalı irmik helvası tam size göre! Geleneksel irmik helvasının üzerine eklenen dondurma ile tatlıya ferah bir dokunuş katıyoruz.

Yaz akşamlarını tatlandıracak dondurmalı irmik helvası tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? İrmik helvasının klasik lezzetini, dondurmanın serinletici etkisi ile birleştiriyoruz.

Bu özel tarif, yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Dondurmalı irmik helvası, tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayacak ve sıcak günlerde içinizi serinletecek.

DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

500 gram irmik
250 gram tereyağı
Antep fıstığı içi
Dondurma

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 bardak süt
Bir bardak su

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

TARİF

İlk olarak şerbeti yapmaya başlayacağız.
Sütü şekeri ve suyu ocağa alın.
Şeker eriyene kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
Şeker eriyince tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Teflon tavada tereyağını eritin.
Yağ eridikten sonra içine irmiği alın ve tahta kaşık yardımıyla kavurun.
İrmiğin rengi koyulaşana kadar kaşıkla sık sık çevirme işlemine devam edin.
İrmiğin rengi tamamen sütlü kahveye döndükten sonra içine şerbeti ekleyin.
Tavanın ağzını kapatın.
5 dakika sonra irmiği karıştırın.
Tatlı koyulaşınca ocağın altını kapatın.
Tencerenin kapağını açmayın ve tatlıyı demlenmeye bırakın.
Helva ılıdıktan sonra bir kaseye streç film serin.
Tabanına ve kenarlarına irmik helvasından döşeyin.
Ortasına helva ve Antep fıstığı koyun, ters çevirin.

Dondurmalı irmik helvası, yaz tatlıları içinde özel bir yere sahiptir. Bu tarif ile geleneksel irmik helvasını bir adım öteye taşıyarak, sıcak yaz günlerinde serinlemenize yardımcı olacak lezzetli bir alternatif sunuyoruz. Şimdi bu harika tarifi deneyin ve tatlı anlarınızı daha da özel kılın!