Fırında kabak tatlısı, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir tatlıdır. Bu yazımızda sizlere, herkesin beğenisini toplayacak bir tariften bahsedeceğiz. Hazır mısınız?

Tatlı dünyasında sağlıklı alternatifler arayanlar için fırında kabak tatlısı vazgeçilmez bir seçenek. Bu tarif, tatlı krizlerinizi giderirken, içeriğindeki vitamin ve minerallerle sağlığınıza da katkı sağlayacak.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Fırında kabak tatlısı yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sizlere adım adım eşlik edeceğimiz bu reçete ile mutfakta harikalar yaratacaksınız. Lezzeti ve sağlığı bir arada sunan bu tarif, favorileriniz arasına girecek.

MALZEMELER

Bir kilo bal kabağı
Bir su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
Tahin

TARİF

Kabak dilimleri soyun ve yıkayın. Ardından orta kalınlıkta dilimleyin.
Kabakları bir tencereye alın ve üzerlerine toz şekeri gezdirin.
Tencerenin kapağını kapatın ve bir gece boyunca kabaklar suyunu bırakana kadar bekletin.
Ertesi gün kabaklara hiç su eklemeden ocağa alın.
Orta ateşte yaklaşık 20 dakika, kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Ocaktan indirdiğiniz kabakları fırın tepsisine aktarın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Kabaklar soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz ve tahin ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Fırında Kabak Tatlısı Yapılışı Püf Noktaları

Lezzetli bir fırında kabak tatlısı tarifi için şekerle beklettiğiniz kabaklara pişirme aşamasında su eklememelisiniz.
Tatlıyı tamamen soğuduktan sonra servis ederseniz tadı iyi bir şekilde oturmuş olacaktır.
Tatlının üzerine kavrulmuş susam serpmek lezzetini ikiye katlar.

Artık fırında kabak tatlısı yapmanın püf noktalarını biliyorsunuz. Bu tarif, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla harmanlayarak mutfağınıza yenilik getirecek. Tahin ve cevizin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tatlı, misafirlerinizden tam not alacak. Deneyin ve tatlı sofralarınızda fark yaratın!