Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Tatlı krizlerine hızlı ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, zebra kek tarifi tam size göre. Hem pratik hem de enfes olan bu tarifi, çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebilir, tatlı sohbetlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. İşte zebra kek yapımı.

Misafirlerinizi şaşırtacak ve tatlı krizlerinizi giderecek bir tarifle karşınızdayız: Zebra kek. Görüntüsüyle büyüleyen bu kek, kolay yapımı ve lezzetiyle favoriniz olacak. Adım adım zebra kek yapımını öğrenmek için hemen okuyun.

Evde kolayca yapabileceğiniz hem lezzetli hem de göz alıcı bir kek tarifi arıyorsanız, zebra kek tam size göre. Çay ve kahve saatlerinizi şenlendirecek bu tarifi hemen deneyin. İşte zebra kek yapımının tüm püf noktaları.

MALZEMELER

4 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak yağ
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

TARİF

Kakao hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün.
Bir parçaya kakao ekleyip karıştırın.
Cam fırın tepsisini yağlayın.
Tepsinin ortasına önce sade kek hamurundan bir kepçe dökün.
Tam ortasına kakaolu kek hamurundan dökün.
Tüm harcı bu şekilde tepsiye ekleyin.
Sıcak fırında 180 derece 20 dakika kadar pişirin.

Zebra kek tarifimizle tatlı krizlerinize hızlı ve lezzetli bir çözüm bulabilirsiniz. Hem pratik hem de göz alıcı olan bu tarif, her zaman elinizin altında olacak. Denediğinizde vazgeçilmeziniz haline gelecek bu kekle, çay ve kahve saatlerinizi daha keyifli hale getirin. Afiyet olsun!