Evinizde Ege esintileri yaratmaya ne dersiniz? Kuru incir ve cevizin eşsiz harmonisiyle hazırlanan bu pratik tatlı, tatlı repertuarınıza eşsiz bir tat katmaya hazır.

Kuru incir tatlısı, Ege mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir. Bu tarif ile ceviz içi ve nefis şerbetin harmanlandığı geleneksel lezzeti kolayca evinizde yapabilirsiniz.

Tatlı düşkünleri, yeni bir lezzet keşfine hazır olun! Ege'nin otantik tatlarından kuru incir tatlısı, pratik yapısıyla mutfakta fark yaratmaya geliyor.

KURU İNCİR TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

25 adet kuru incir
İçlerini doldurmak için ceviz
1 çay bardağı şeker (büyük boy çaybardağı)
2 su bardağı su
2yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Önce kuru incirleri bir kaba alarak üzerlerine sıcak su dökün ve on beş dakika yumuşamalararını sağlayın.
Suyu süzün ve incirlerin sap kısımlarını kesin.
Kesik olan kısımları içe doğru kıvırınca oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirin.
Yayvan bir tencereye hepsini alarak üzerine 1büyük çay bardağı şekeri dökün.
2su bardağı su ilave edin.
Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Bu arada sık sık kontrol edin. İncirler iyice pişip şerbeti koyulaşmaya başlayınca kapatın.
Servis etmeden on dakika kadar önce tereyağını eritip incirlerin üzerine gezdirin.
Soğuduktan sonra, kaymak veya dondurma ile servis edin.

Kuru incir ve cevizin eşsiz uyumu ile hazırlanan bu tatlı, şerbetin tatlı dokunuşuyla damaklarda iz bırakıyor. Ege mutfağının bu geleneksel lezzetini evinizde deneyerek, tatlı menünüze benzersiz bir tat katın. Kuru incir tatlısı, hem pratikliği hem de lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. Şimdi deneme zamanı!