Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz muzlu rulo pasta, yumuşacık dokusu ve kremamsı muzlu iç harcıyla ağızlarınızda güzel bir tat bırakacak. İşte, adım adım muzlu rulo pasta yapılışı; tatlı saatleriniz artık daha özel!

Hem hafif hem de lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, muzlu rulo pasta tam size göre. Bu nefis ve pratik tarif, çocukların da favorisi olacak. Yumuşacık kek ve ferahlatıcı muz dolgusuyla tatlı saatleriniz için harika bir alternatif!

Muzlu rulo pasta, çay saatlerinize eşlik edecek, göz kamaştıran bir lezzet. Bu basit tarif ile muzlu rulo pastayı evinizde kolayca hazırlayabilir, tatlı anlarınıza eşsiz bir tat katabilirsiniz. İşte muzlu rulo pasta yapmanın püf noktaları...

MUZLU RULO PASTA

MALZEMELER:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 paket şekerli vanilin

1 buçuk su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı süt

2 adet orta boy muz

KREMASI İÇİN:

3 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı buğday nişastası

Geleneksel lezzetler: Zeytinyağlı Soğan Dolması nasıl hazırlanır? Geleneksel lezzetler: Zeytinyağlı Soğan Dolması nasıl hazırlanır?

1 paket şekerli vanilin

YAPILIŞI:

Geniş bir kap çıkartın ve içerisine yumurta ile şekeri ekleyip çırpmaya başlayın. Ardından un kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edin ve spatula yardımıyla güzelce karıştırın.

Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinizin üzerine hazırladığınız kek karışımını eşit şekilde güzelce yayın. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Bu aşamada muzlu pastanızın kremasını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kremaya eklemeniz gereken tüm malzemeleri bir tencereye dökün ve kıvam alıncaya kadar pişirin.

Piştikten sonra kremanızı soğuması için bir kenara alın. Bu sırada fırından aldığınız kekinizi ilk sıcaklığı geçer geçmez pişirme kağıdıyla birlikte ya da bir bezin üzerine aktararak rulo şeklinde sarın ve sarılı şekilde soğumaya bırakın.

Kekiniz iyice soğuduğunda açın ve içerisine muzlarını yerleştirin. Bu aşamada soğumaya bıraktığınız kremasını da keke aktararak güzelce yayın ve yeniden rulo şeklinde sarın.

Sardığınız kekinizi buzdolabında 2 saat kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dolaptan çıkartıp üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.

Bu muzlu rulo pasta tarifi ile çay saatlerinizi, özel günlerinizi veya kendinizi şımartmak istediğiniz anları tatlandırın. Yumuşacık kek ve kremamsı muz dolgusu ile her ısırıkta tatlı bir mutluluk yaşayın. Pratik yapımıyla dikkat çeken bu pasta, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu lezzetli tarifi deneyin; herkes bayılacak!