Şerbetli tatlılardan farklı olarak hafif ve süt bazlı bir alternatif arıyorsanız, bisküvili irmik tatlısı tam size göre. Hem hızlıca hazırlanır hem de sunumuyla göz doldurur. İşte adım adım bisküvili irmik tatlısı yapımı!

Çay saatleriniz için pratik ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Bisküvili irmik tatlısı, kolay bulunan malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz mükemmel bir seçenek. Üstelik bu tarifi ister çikolata sosuyla ister meyve garnitürleriyle zenginleştirebilirsiniz.

Bisküvili irmik tatlısı, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı çeşidi olarak öne çıkıyor. Bu tatlıyı özellikle şerbetli tatlıları ağır bulanlar için mükemmel bir alternatif olarak sunuyoruz. Malzemeler, yapılışı ve sunum önerileriyle işte karşınızda bisküvili irmik tatlısı!

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

9 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?-

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

İrmiği, sütü ve şekeri tencereye alın. Kıvamı kısık ateşte boza kıvamına gelinceye dek pişirin. Pişirme işlemi maksimum 8 dakika sürecektir.
Sonrasında bu karışıma vanilya ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın.
Tatlının kolayca çıkabilmesi için öncesinde borcamı ıslatın. Tatlının 3/1’ini borcama dökün.
Ardından üzerine tatlıdan dökün ve bir sıra bisküviyi dizin.
Kalan tatlıyı ise dizdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün.
Tatlı ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve birkaç saat boyunca dinlenmesine izin verin.
Soğuduktan sonra tatlının üzerini arzunuza bağlı olarak süsleyin.
Dilimleyerek servis edin.

Bisküvili İrmik Tatlısı Püf Noktası: Hazırladığınız karışımı çırpma teli yardımıyla devamlı olarak karıştırın. Böylece dibinin tutmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca tatlı çok sıcak vaziyetteyken bisküvileri koymamalısınız. İlk sıcağını alan tatlı bisküvilerle buluşmak için çok daha iyi olacaktır. Ayrıca dilimlerin kolayca çıkmasını sağlamak için de borcamı ıslatmayı unutmayın.