Fırında makarna, Türk mutfaklarının olmazsa olmazlarındandır. Beşamel sosun kremsi dokusu ve kaşar peynirinin çekici aromasıyla bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım fırında makarna yapımı!

Evde pratik ve lezzetli bir yemek yapmanın yollarını arıyorsanız, fırında makarna sizin için harika bir seçim olabilir. Hem kolay hem de doyurucu bu tarifle, fırında makarnanın nasıl mükemmel hale getirileceğini keşfedin.

Beşamel soslu ve kaşar peynirli fırında makarna tarifi ile mutfakta fark yaratmaya ne dersiniz? Bu basit adımlarla, fırında makarna yapmanın inceliklerini öğrenerek ailenize ve misafirlerinize unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz.

MALZEMELER

1 paket makarna
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sosu hazırlamak için:

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 bardak süt
Yarım muskat

TARİF

Makarnayı haşlayarak pişirin.
Beşamel sos için malzemeleri bir tencereye koyun ve pişirin.
Geniş temiz bir kapta makarnalar ve beşamel sosu karıştırın.
Fırın kabına karışımı yayın.
Üzerine kaşar peyniri serpin.
Sıcak fırında 190 derecede 20 dakika kadar pişirin.

Bu harika fırında makarna tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyfe dönüştürün. Beşamel sosun kremsi dokusu ve kaşar peynirinin ağızda eriyen lezzetiyle bu tarif, her yemekte baş tacı olacak. Şimdi deneme zamanı; afiyet olsun!