Mayasız poğaça yapmanın ne kadar kolay olduğunu keşfetmek ister misiniz? Sadece birkaç temel malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem başlangıç seviyesindeki hem de deneyimli aşçılar için ideal. Lezzetli poğaçalar yapmak artık çok kolay!

Hızlı ve pratik bir şekilde mayasız poğaça hazırlamak ister misiniz? Bu tarif, sadece birkaç malzeme ile çay saatlerinize lezzet katacak. Kolay adımları ve püf noktaları ile herkesin yapabileceği bu poğaçalar, mükemmel sonuçlar sunuyor.

Çay saatlerinize lezzet katacak mayasız poğaça tarifimizi denemeye ne dersiniz? Sadece birkaç malzeme ve kolay adımlarla hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de lezzetli. Hemen mutfağa girin ve bu harika poğaçaları yapmaya başlayın!

Mayasız Kolay Poğaça Malzemeleri

Poğaça Hamuru için:

½ su bardağı sıvıyağ (100 ml)

½ su bardağı süt (100 ml)

50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

1 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

3,3 buçuk su bardağı un

1 paket kabartma tozu

İç Harcı için:

2/3 su bardağı (yaklaşık 150 gr) beyaz peynir veya lor peyniri

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

İsteğe göre maydanoz

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu

1 yemek kaşığı susam

Mayasız Kolay Poğaça Nasıl Yapılır?

Süt, sıvı yağ ve yumurtayı derin yoğurma kabına alalım. Ardından içerisine oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını da ekleyelim ve iyice karıştıralım.

Unumuzu eleyelim ve elenen unun yarısı kaba ekleyin. Ardından tuz ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim. Tahta kaşık veya spatula yardımıyla güzelce karıştıralım.

Hamurun ele yapışmayan bir kıvama gelmesi gerekir. Harcınızı karıştırın ve ele yapışmayan hamur elde edene kalan diğer kalan unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde hamura ekleyeli

Hamurunuz ele yapışmayan kıvama elmiş olmalı.

Hamurunuzu öncelikle 4 eşit parçaya ardından her hamur parçasını 3 parçaya bölelim.

Elde ettiğiniz hamur sayısı 12 adet olmalı.

Hamurlarınızı eşit şekilde bölmenizin ardından eliniz ile güzelce yuvarlak şekil verelim.

Hamurlarınızı eliniz ile bastırarak düz şekil almasını sağlayalım.

Yuvarlak hamurların içerisine 1 tatlı kaşığı ufalanmış beyaz peynir ya da lor peyniri koyalım. (Dilerseniz maydanoz kıyıp peynir harcı içerisine koyabilirsiniz.) Peyniri koymanızın ardından hamurunuzu sağ ve sol tarafından tutup orta yerde birleştirelim. Hamurun güzelce kapandığından emin olalım.

Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim. Eğer yağlı kağıdınız yok ise tepsiyi güzelce yağlayalım.

Hamurun birleştirdiğiniz kısmı alt tarafta kalacak şekilde hamurları tepsiye dizelim.

1 yumurtayı sarısından ayıralım ve fırça yardımıyla poğaçaların üzerine güzelce sürelim.

Susam ve çörek otunu karıştırıp poğaçaların üzerine serpiştirelim. Dilerseniz susam ve çörek otunu ayrı ayrı serpebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika poğaçaları pişirelim.

Pişen poğaçaları fırından çıkararak 10 dakika dinlendirelim.

Mayasız poğaçalarınızı dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Dilerseniz soğuyan poğaçalarınızı buzlukta saklayarak muhafaza edebilirsiniz.

Bu mayasız poğaça tarifi ile çay saatlerinize lezzet katmak çok kolay. Az malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif, hem başlangıç seviyesindeki hem de deneyimli aşçılar için ideal. Tereyağı, süt ve kabartma tozunun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu poğaçalar, lezzetiyle herkesi memnun edecek. Deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın, afiyet olsun!